dimecres, 15 d’octubre del 2008

ACTIVITATS DE LA JORNADA

17.00-17.30h
LovÀfrica:

Projecte per a la difusió audiovisual de les diferents accions socio-culturals i esportives realitzades per ong’s, fundacions, i entitats que treballen a Àfrica.
-Leo Rocha
-Flávia Catarina de Souza

17.30-18.00h
JERC - Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya:
Foment de la participació juvenil en la xarxa associativa de Bolívia.
-Marc Puig

18.00-18.30h
Programa “Joves Cooperants” de l’Agència Catalana de Cooperació i la Secretaria de Joventut:
Joves menors de 30 anys i a l’atur són contractats durant 9 mesos per una ONG.
-Joves participants del programa

18.30-18.45h
Pausa: pica-pica i sorteig entre els assistents de 2 entrades dobles per a la Mostra de Cinema Africà.

19.00-20.00h
Taula Rodona: “Els joves i la Cooperació”
Jordi Calvo (Justícia i Pau) modera la taula en la que participaran joves cooperants.

20.15-21.45h
Passi del film Baraka (El último paraíso), USA - 1992.
Un documental purament sensitiu dirigit per Ron Fricke. Música, sons i imatges per mostrar el món que ens envolta i la relació que els éssers humans hi mantenim.

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: “Les dones a El Salvador”. Mostra fotogràfica de la vivència en els Camps de Solidaritat d’aquest país, realitzada pel Comitè de El Salvador de l’ONG SETEM.

El 40% de la població salvadorenca viu amb 2 dólars al dia, segons l'informe de desenvolupament de les Nacions Unides.
Amb les dones com a eix vertebrador, el Comitè de El Salvador de l'ONG Setem ha realitzat una exposició fotogràfica per tal d'apropar la realitat d'aquest petit país que te la mateixa extensió que Catalunya i que molts anomenen "el pulgarcito de America".
Després d'una guerra de mes de 10 anys que va finalitzar l'any dels Jocs de Barcelona, la població de El Salvador pateix encara les penúries que van desencadenar al guerra: explotació de la classe obrera, desnutrició dels infants, corrupció al govern, censura als mitjans de comunicació, emigració i deportacions, falta de sanitat, analfabetisme. Una situació que avui dia és perpetuada per la intervenció de moltes empreses i governs dels països del Nord.
Aquesta exposició pretén fer reflexionar sobre el paper dels nostres governs, de les empreses del nostre país i sobre la nostra responsabilitat en aquesta situació.
Pretén fer pensar a la gent amb la utopia d'un món mes just i equilibrat, una utopia que serveix per a continuar caminant endavant.